Skådespelerskan Gwendoline Christie

Skådespelaren Gwendoline Christie är en engelsk skådespelare och modell. Hon är mycket känd för att ha spelat krigaren Brienne of Tarth i den välkända HBO serien Game of Thrones som är en drama/fantasyserie. Hon har också spelat Captain Phasma i Star Wars sequel trilogin. Hon föddes i Worthing som ligger i West Sussex. Hennes pappa arbetade med marknadsföring och försäljning, medan mamman var hemmafru. Gwendoline växte upp i en by nära South Downs och tränade gymnastik som barn. Efter en ryggradsskada kunde hon inte fortsätta med det och då började hon med skådespeleri istället. År 2005 gick hon ut Drama Centre London med goda betyg. Denna unga skådespelare har hunnit med mycket under sin än så länge relativt korta karriär och vi bör troligen förbereda oss på att se henne i än fler filmer och tv serier framöver. Men vilka fler filmer har hon deltagit i och kan man verkligen leva på skådespeleri?

Deltagit i kända filmer

Denna unga skådespelerska deltog år 2015 i filmen Star Wars: The Force Awakens. Hon spelade då rollen som Captain Phasma som är en av filmens absoluta antagonister. Hon spelade åter igen denna roll år 2017 i filmen Star Wars: The Last Jedi. Gwendolyne hade alltså en roll i senaste Star wars vilket är mycket stort. Skådespelerskan skulle också ha spelat en roll i filmen Swallows and Amazons. Detta skulle ha ägt rum under juni år 2015 och den roll hon skulle spelat var som Mrs. Blackett. Gwendolyne hoppade sedan av denna film, möjligen för sin roll i Star Wars samma år. Skådespelerskan spelade också i Hunger Games trilogin år 2015, närmare bestämt i The Hunger Games: Mockingjay – del 2. Den roll hon spelade var Commander Lyme. En annan skådespelerska hade tidigare signat denna roll men denne fick hoppa av på grund av konflikter i inspelningsschemat. I mars 2017 rapporterades det om att Gwendolyne skulle spela i filmen The Darkest Minds som är en version av författaren Alexandra Brackens trilogi med samma namn.

Mycket pengar i filmbranschen

Många skådespelare lever på sitt skådespeleri. Gwendolyne är dessutom också modell vilket gör att hon tjänar än mer pengar. Skådespeleri tar ganska mycket tid och det är inte så konstigt att det också ger bra betalt. Om man tränar skådespeleri som hobby kan man dock inte räkna mer att tjäna några större pengar utan för det krävs betydligt större roller i kända filmer eller liknande. Om man vill bli skådespelare behöver man inte nödvändigtvis ha kontakter i branschen sedan innan utan man kan söka in på en skola som erbjuder utbildning för skådespelare och sedan knyta kontakter där. Om man gått en skådespelarskola kan man ofta ha något större chans att kunna få en roll i en större film. Lönen man får är ofta inte jättehög och kanske måste man ha ett arbete vid sidan av men pengarna kan räcka till ett köp hos vuxen.se eller någon annan spännande butik.

Be the first to comment on "Skådespelerskan Gwendoline Christie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*