Befolkningen blir allt längre

Vi människor tycks bli allt längre. Om man tittar på hur långa våra föräldrar är och hur långa deras föräldrar var är det nästan alltid så att senare generationer är längre. Vad beror den här trenden på och vilka fördelar för den med sig?

Lika behov oavsett längd

Upplever du att du är ”för” lång? Idag finns det många orealistiska skönhetsideal och framförallt unga känner sig osäkra på grund av sitt utseende på grund av det ena eller det andra. Ibland är det längden som känns jobbig. Det viktigaste att komma ihåg är att vi alla i grund och botten är väldigt lika. Visst kanske du är några centimeter längre än någon annan, men du kan fortfarande behöva flyttstädning i Trollhättan när det är dags att rengöra exempelvis köksskåpens ovansida innan flytten.

Flyttstädning i Trollhättan kan hjälpa såväl lång som kort när flyttdagen nalkas. Att utföra en flyttstädning är precis lika jobbigt oavsett längd, så en duktig firma kan vara ett bra val oavsett vad måttbandet säger!

Varför blir vi allt längre?

Först och främst ska vi tydliggöra att trenden inte finns i alla länder, utan bara vissa. Det bör också nämnas att det oftast inte handlar om jättestora skillnader mellan generationer. Det finns alltså inga tecken på att människan skulle bli till exempel 2,5 meter lång i framtiden.

Forskarna är ense om att en viktig anledning till trenden är vår kosthållning. I utvecklade länder som Sverige har vi haft en stadigt växande standard vad gäller mat, men även sjukvård. Barn som äter nyttig mat har större potential att växa än barn i exempelvis fattiga afrikanska byar där man lever på under en amerikansk dollar per dag. Därför är det inte konstigt vi som är uppvuxna i Norden ofta är längre än människor i många andra länder.

Be the first to comment on "Befolkningen blir allt längre"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*