Michael Jordan

Det är ju ett bevisat faktum att det är en fördel att vara lång när man spelar basket, och Michael Jordan är ett exempel på vad som kan hända när talang för sporten kombineras med längd. Michael Jordan är 1,98 meter lång, och tillsammans med hans hårda träning och fallenhet för basket lyckades han under sin karriär i NBA etablera sig som en av de bästa basketspelarna genom tiderna, och tjäna ihop en förmögenhet på drygt 1,14 miljarder dollar.

Michael Jordan at Boston Garden

Michael Jordan at Boston Garden

Michael Jordan föddes år 1963 i Brooklyn i New York. Under sina år i high school spelade Jordan inte bara basket, utan också baseball och amerikansk fotboll. Jordan gick på uttagningar för att vara med i universitetets basketlag när han fortfarande gick i high school, men kom inte med i laget, då han ansågs vara för kort (vid det tillfället var Jordan drygt 180 centimeter lång). Han gjorde dock bra ifrån sig i juniorlaget, och efter ett år hade han växt en decimeter och provade igen – denna gång gick det vägen. Även om det alltså är en fördel att vara lång i basketsammanhang, finns det många andra tillfällen då det snarare är en nackdel. Ett sådant tillfälle är då man vill ta ett bad, eftersom det knappast finns ett badkar som är tillräckligt långt för att någon som Michael Jordan ska kunna ligga raklång i det. Om man ofta är för lång för de badkar man har haft hemma, ska man gå in på Buildor.se. Där finns ett stort utbud av badkar i olika modeller och storlekar, så att man kan hitta ett badkar som i alla fall passar ens längd bättre än de flesta.

För Jordan har hans längd dock till största delen varit en tillgång för honom, då han kontrakterades av Chicago Bulls år 1984, och således fick spela i NBA för första gången. Det var med Chicago Bulls som Jordan skulle uppleva sin storhetstid som basketspelare, även om laget hade svårt att vinna NBA de första åren. År 1991 vann laget sin första titel tillsammans med Jordan, en prestation som de upprepade året därefter, och samma år vann Jordan tillsammans med andra toppspelare inom NBA ett OS-guld för USA vid OS i Barcelona, vilket är höjden för de flesta atleters karriärer.

Be the first to comment on "Michael Jordan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*