Ät dig större

Kött är en viktig källa till proteinDifferent types of meat in plastic boxes packaging tray

Tränar du för att lägga på dig vikt och muskelmassa? Den vanligaste målsättningen när man vill gå upp i vikt är att göra det med så mycket muskler som möjligt, samtidigt som man lägger på sig minimalt med oönskat fett. Det finns många sätt att göra detta på och med dagens stora utbud av tidningar, TV och internet kan det vara enkelt att bli förvirrad och helt enkelt tappa fokus från det som verkligen är viktigt. En bra balans mellan träning, sömn och mycket nyttig mat är det allra viktigaste. Vi kommer här ta upp bra mat för 2 till 17-åringar som kommer bidra till en ökad muskelmassa och långvariga resultat.

Protein är den viktigaste byggstenen

När man ska lägga på sig massa på sin kropp är det viktigt att få en grundläggande kunskap om de olika ämnena som kroppen behöver för att fungera och kunna bygga upp nya muskler som bryts ner när man tränar. Hela vetenskapen bakom att gå upp i muskelmassa ligger i att man tränar med tunga vikter som gör att musklerna måste anpassa sig och på kort tid brytas ned. Det som sedan händer de kommande 48 timmarna är av yttersta vikt då det är då som kroppen under vila kan bygga upp nya, större muskler. För att göra detta krävs både nyttiga fetter, kolhydrater och framför allt proteiner. Alla dessa ämnen kan man få i sig genom vanlig mat, men om man vill ha lite hjälp på traven kan man också kika runt bland kosttillskott och andra hjälpmedel. kika in på allaannonser och läs mer om vad som behövs kring näring för att du ska nå dina mål.Ät dig större 2

Många stirrar sig blinda på kosttillskott och de nyaste trenderna när det kommer till att komplettera sin träning med mat och framför allt protein. Det stämmer visserligen att vi behöver rätt mängd aminosyror och andra medel för att stötta uppbyggnaden av muskler, men med rätt kost och framför allt rätt mängd mat, behövs egentligen inte kosttillskott. Vi ska nu ta en titt på 9 nyttiga livsmedel som får dig att gå upp i vikt utan att behöva göra av med en halv förmögenhet på olika tillskott. Det gäller helt enkelt att leta efter sunda källor till protein. Dessa kan vara från djurriket, som till exempel; ägg, kyckling, nötkött eller fisk. Men det går också att få protein från andra källor som nötter, bönor och havre. Till och med produkter som enkla linser och yoghurt innehåller bra med protein och är även nyttiga med deras relativt låga halt av mättade fetter.

Be the first to comment on "Ät dig större"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*