Kändisar som är långa

Four young adults, brothers and sisters, in a row.

Något av de vanligaste jobben för exceptionellt långa människor är ganska enkla att gissa. Basketproffs behöver inte bara fysik och talang, men ju längre desto enklare blir det att utöva sporten. När vi ser en basketmatch på TV är det svårt att uppskatta hur långa spelarna egentligen är, men 205 cm brukar räknas som en minimilängd för män och 195 cm för kvinnor. De stora stjärnorna i NBA mäter ofta upp mot 220 cm. Shaquille O’Neal mäter 216 cm, medan både Tim Duncan och Kevin Garnett är fem cm kortare. De räknas ändå som några av världens bästa spelare och deras teknik kompenserar de centimeter de saknar. George Bell som spelade i Harlem Globetrotters är 234 cm lång och var länge USAs längsta levande man.

Andra långa kändisar

Långa människor brukar ofta kunna utvecklas till atleter och många sporter förutsätter att man är kraftigt byggd eller har långa ben. Löpning, längdhopp, höjdhopp och många friidrotter blir enklare om du har längre ben med större muskler. Fotbollens största stjärnor är också ofta långa, vår egen Zlatan mäter exempelvis 195 cm men känns längre. Utanför idrotten syns långa människor överallt i kändisvärlden. Många skådespelare, både manliga och kvinnliga får bokstavligen ta mer plats om de är långa. Uma Thurman, Katie Holmes, Taylor Swift och Nicole Kidman är alla långa kvinnor runt 180 cm. Den svenske Tv-profilen Rickard Sjöberg är nästan två meter lång och Hollywood-stjärnan Alexander Skarsgård mäter 194 cm. Storheter som Martin Scorsese och Prince mäter inte ens 160 cm i jämförelse. Många av världens mest kända fotomodeller är också betydligt längre än genomsnittskvinnorna. Elle MacPherson, Heidi Klum, Claudia Schiffer och Tyra Banks är några namn på världens bäst betalda modeller som också är runt 180 cm långa.

Los Angeles Lakers Shaquille O'Neal 1999 (1999 - 2000 Season)

Korta kändisar får också synas

Ibland är det svårt att synas om man är allt för kort. Riktigt korta människor lägger många dock märke till då de är sällsynta och, precis som riktigt långa människor, har en annorlunda kroppkonstruktion. Det är sällsynt att någon är under 1 meter lång i vuxen ålder men världens kortaste människa var en nepalesisk man som inte mätte mer än 54 cm. Alla andra i hans familj var av normal längd. Korta tjejer har lättare att vinna acceptans än korta män och i många fall är det lätt att synas i Hollywood även om man inte är av medellängd. Systrarna Mary-Kate och Ashley Olsen, Eva Longoria och Lady Gaga är alla mycket korta men deras kändisskap verkar inte mindre för det. Bland männen är skådespelaren Danny DeVito ovanligt kort medan även Dustin Hoffman, Woody Allen och Daniel Radcliffe alla är under 170 cm. En av Hollywoods starkast lysande stjärnor just nu är Peter Dinklage, känd från bland annat Game of Thrones. Dinklage föddes med akondroplasi, även känt som dvärgväxt, och är 134 cm lång.

Be the first to comment on "Kändisar som är långa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*