Reseproblem för långa människor

De allra flesta tycker om att resa, och även om själva resandet (det vill säga transportsträckan mellan en plats och en annan) bitvis kan vara obekvämt, är det inte något som brukar störa nämnvärt. För långa människor kan dock upplevelsen av en resa skilja sig betydligt.

Ett av de mest uppenbara problemen med att vara lång och att resa är bristen på benutrymme på flyg, bussar och tåg. Att flyga i ekonomiklass på en flygresa kan kännas klaustrofobiskt även för normallånga eller korta människor, varför flygupplevelsen är än värre för långa människor, som måste försöka få plats med sina ben någonstans utan att sätta knän i ryggen på personen framför och utan att sträcka ut dem över mittgången eller grannens plats – och sedan hålla den ställningen under de timmar som flygningen varar.sleeping-1159279_960_720

Problemen för en lång person på resa är dock inte över när man har kommit fram. Om man till exempel vill ta en uppfriskande dusch när man kommit fram till hotellet kommer man som lång sannolikt att upptäcka att duschhuvudet bara når en till bröstet, och den långa person som vill ta ett avslappnande bad får vara glad om hälften av kroppen får plats i badkaret, för att inte tala om under vattnet.

Detsamma gäller när det är dags att sova – hotellsängar är sällan längre än standard, vilket i bästa fall betyder att de är två meter långa, i värsta fall kortare. Det långa människor kan välja mellan är därför att antingen sova med fötterna utanför sängen, att sova i fosterställning eller att boka ett rum med en bredare säng än vanligt (till exempel king size) för att kunna sova på diagonalen. Fördelen som ett större eller lyxigare rum kan medföra är att badkaret också oftast är större, vilket gör att man kan slå två flugor med en smäll. Nackdelen är naturligtvis att det blir dyrare än normalt.

Alla tycker väl att det är skönt att komma hem igen efter en resa, men för långa människor kan det med andra ord vara särskilt skönt. Hemma har de ju tillgång till duschar, sängar och badkar som är anpassade efter deras höjd och längd, något som lite kortare människor tar för givet var de än är.

Be the first to comment on "Reseproblem för långa människor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*